9 дружества мериха сили в работнически турнир по мини футбол в Русе

16:06, 04 юни 17 / Спорт 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работнически турнир по мини футбол се проведе на игрищата в Спортен Комплекс „Олимпия“, съобщиха организаторите от Работнически Клуб „Спорт и здраве – Русе“, който направи надпреварата под егидата на кмета на Община Русе възможна.

В нея взеха участие отборите на 9 русенски дружества: ВиК ООД, БТБ – България АД, Митница Русе, Приста Ойл Холдинг ЕАД, Холеман България ООД, Държавно Предприятие „Пристанищна Инфраструктура“, Ирим ЕООД, Атлас Копко България ЕООД и Метро кеш енд кери България ЕООД.

След оспорвана игра и много положителни емоции победители станаха представителите на ВиК ООД, следвани от Ирим ЕООД, а трети остана отборът на Атлас Копко България ЕООД.

Купите и медалите на призьорите бяха връчени от г-н Костадин Пързулов – почетен председател на Българска Работническа Федерация „Спорт и здраве“ и дългогодищен ръководител на работническия спорт в България и Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Русе.

Основна цел на работнически клуб „Спорт и здраве“ е да провежда инициативи за разкриване, утвърждаване и развитие на работническият спорт в Община Русе. В тази връзка в спортния календар на клуба за 2017 година е предвидено организирането и провеждането на още 6 работнически турнира по плажен тенис, теглене на въже, бадминтон, тенис на маса, плажен волейбол и тенис на корт.

Спортът в свободното време е важно и необходимо средство в борбата срещу стреса и заседналия начин на живот. Убедени сме, че всички социално отговорни работодатели, които подпомагат и инвестират в работническия спорт на практика доказват, че здравето на техните служители е корпоративен приоритет, съобщиха от организацията.

Още на 24 юни тя организира работнически турнири по плажен тенис и теглене на въже. Място на провеждане Спортен Комплекс „Ялта“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама