Тръмп иска да покаже подкрепа на Лондон

20:32, 04 юни 17 / Свят 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветниците на президента на САЩ Доналд Тръмп обсъждат възможността той да посети британската столице в края на следващата седмица във връзка с лондонския терористичен акт. Това съобщи кореспондентът на телевизионния канал Ей Би Си нюз (ABC News) в Белия дом, информира БГНЕС.

„Съветниците на президента обсъждат възможността ма визита в Лондон в края на седмицата с цел да се демонстрира единство с лондончани срещу тероризма. Това е още в зародиш, но има обсъждания…”, заяви кореспондентът в ефира на предаването „Тази седмица” (This Week).

По-рано говорител на кмета на Лондон Садик Хан заяви, че кметът има "по-важни неща", отколкото да отговоря на "недобре информирани" публикации на американския президент Доналд Тръмп след терористичната атака в Лондон.

"Той има по-важни неща от това да реагира на недобронамерените публикации в "Туитъ"р на Доналд Тръмп, който умишлено вади от контекста своите забележки, призоваващи лондончани да не се притесняват, когато виждат повече полицаи - включително въоръжени офицери - на улицата“, се казваше още в съобщението. Това бе по повод на написаното от Тръмп като забележка към Хан:

„Седем загинали и 48 ранени, а лондонският кмет казва, че няма причина за тревога!“ 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама