Доктор Пол Маза от САЩ идва в Пловдив за кампания по кастрация

20:38, 04 юни 17 25 1782 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път в историята на град Пловдив по покана на Българо-немския кастрационен център под тепетата ще гостуват ветеринарни лекари от един от най-реномираните университети в САЩ – „Корнел”. Шефът на екипа Доктор Пол Маза е професор по ветеринарна медицина и директор на Котешки здравен център. Доктор Маза е участвал в множество кастрационни програми в цял свят. От 7 до 13 юни т. г. ще гостува заедно с професионалния си екип в Пловдив. Специалистите, ръководени от доктора на реномирания световен университет, имат амбициозната цел да обработят напълно безплатно между 200 и 250 животни.

Акцията има за цел да поощри загрижеността и отговоростта на пловдивските граждани към бездомните животни и да привлече повече хора към каузата за облекчавае на страданията на улицата. Кампанията под мотото „Как може да спасите 100 улични животни? Като кастрирате едно.” със сигурност ще допринесе и за цялостния положителен облик на Пловдив, който се готви усилено да бъде Европейска столица на културата през 2019 г., смятат организаторите.

При интерес всеки желаещ може да се свърже с Немския кастрационен център в Пловдив на тел. 032 207 379. Кастрацията е рутинна операция, при която се премахва възможността на животните да се размножават. Интервенцията отнема само между 5 и 10 минути и се прави напълно хуманно и с най-съвременни средства и методи. Екипът на д-р Маза е извършил десетки хиляди кастрации в цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама