Русия регистрира пролетни температурни аномалии

21:39, 04 юни 17 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завършилият месец май е бил най-хладният за района на руската столица за XXI век. Средната температура е била 10,9 градуса, което е с 2,2 градуса под нормата, посочват метеоролозите. Това информират РИА-Новости, цитира БГНЕС.

Валежите в Москва през май са 84 мм или 164% от месечната норма.

Екстремално топлият март през тази година се смени на европейската територия на Русия с прохладен април, а след това и с прохладен май, докато в азиатската част на страната пролетта бе особено топла, аномалиите в средната температура за есенния период на годината достигнаха 4-6 градуса. В северната част на Далечния изток пролетта се очерта като най-топлата за периода на метеорологични измервания в региона, а на юг и в Сибир влезе в първата тройка на най-топлите.ните

Аномално топла бе пролетта в северната част на Китай, в Средния изток, в Западна Европа и северозападната част на Африка, както в югозападната част на САЩ и в северните райони на Мексико. Там аномалиите на средната температура за сезона надвишиха нормите с 2 и повече градуса. Средната температура на Северното полукълбо за пролетните месеци до края на май отстъпват само на същия период от миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама