Плевен ще е домакин на национална среща за проблемите на диабета

07:39, 14 юни 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национална работна среща, посветена на проблемите на диабета и съвременните възможности за превенция и лечение ще се проведе днес в Плевен, съобщи Даниела Илиева, председател на сдружение "Диабет" в Плевен, което е главният организатор на събитието. Форумът се провежда за втора поредна година, под патронажа на  председателя на общинския съвет Мартин Митев. Организатори са сдружение "Диабет" в Плевен и Клиниката по ендокринология на Университетската болница за активно лечение/УМБАЛ/ ”Д-р Георги Странски”. 

Форумът започва в 10 часа в  зала „Плевен“ на областната администрация. За събитието в Плевен ще пристигне председателят на националната асоциация "Диабет" Красимир Кънев и неговата заместничка Майа Викторова , както и представители на регионални клонове на асоциацията. 

 За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на общинския съвет Мартин Митев, след което присъстващите ще чуят лекция на проф. Димитър Господинов - началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" , който ще говори за кожните промени при захарен диабет. 

По темата за диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще говори  доц. Катя Тодорова - началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Георги Странски" и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. 

Лектори ще бъдат още  д-р.Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама