Извършители на кражби от жилища в Добрич влизат в затвора

07:40, 14 юни 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Добрич потвърди присъдите на дуо за домови кражби, определени от Районния съд, съобщиха от пресцентъра на ДОС. Двамата са извършили три кражби от домове в града.

 На първа инстанция Ергюл Я. от село Овен, община Дулово, и Тонко Д. от Добрич са осъдени за това, че на 15 декември миналата година са обрали три къщи в селоВедрина, община Добричка.

От частните домове двамата са откраднали LCD телевизор, парична сума в размер на 52 лева, алуминиев гюм за мляко, 3 медника, ръчна кафемелачка, медни чаши, джобно фенерче, шуба и ватенка. Подсъдимите задигнали и хранителни продукти, сред които бутилки олио, сирене, бахур, бурканчета със сладко, компот, доматенсок.Общата стойност на противозаконно отнетото имущество възлиза на 462.45 лева.

Районният съд е осъдил двамата на две години затвор. Присъдите обаче са обжалвани от адвокатите на подсъдимите. В последната си дума пред съда подсъдимитезаявиха, че искат да им бъдат намалени наложените наказания.

Окръжните магистрати определиха първоинстанционната присъдата като  обоснована, правилна  и законосъобразна,  и я потвърдиха изцяло. В мотивите си съдътпосочва, че двамата мъже имат предходни осъждания и са извършили процесните деяния при условията на опасен  рецидив. Отбелязва се още, че кражбите саквалифицирани, тъй като са извършени от подсъдимите чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на моторно превозносредство, както и при условията на продължавано престъпление. Според Окръжния съд приетият обем наказателна принуда по отношение на подсъдимите енеобходим за постигане целите на наказанието, за поправянето и превъзпитанието им, както и за да им се отнеме възможността да извършват други престъпления.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама