Мобилен пункт за непотребни електроуреди пристига във Велики Преслав

08:48, 14 юни 17 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Непотребни бойлери, хладилници, печки, перални и други стари и ненужни електроуреди ще се събират във Велики Преслав тази събота. В града пристига мобилен пункт за прибиране на отпадъци от този вид, съобщиха от Общината.

Снимка: topnovini.bg

Кампания по безвъзмездно приемане на ненужно вече електрическо и електронно оборудване се организира за първи път в малкия град и неговите жители не бива да пропускат тази възможност. Няма друго място, на което да бъдат занесени старите електроуреди и затова е важно хората да се възползват от услугата, предлагана на място, обясниха от кметството.

В събота, на 17 юни, мобилен пункт за приемане на такива отпадъци ще работи през целия ден във Велики Преслав и от администрацията приканват хората от града и селата да се възползват от тази безплатна възможност.

„Ако имате излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, като домакински уреди, информационно и телекомуникационно оборудване, потребителски уреди, електрически и електронни инструменти и играчки, те задължително  се събират разделно от другите отпадъци. Не се изхвърлят в съдовете за битова смет и на нерегламентирани места. Специализирана фирма и Община Велики Преслав предоставя сега възможност да бъдат предадени на точното място“, обясни общинският еколог Нина Асенова.

Мобилният пункт ще бъде установен най-напред на паркинга пред спортната зала. Там ще се приемат отпадъци, от упоменатите видове, от 9.00 до 12.00 часа.

От 12.00 до 15.00 ч. пунктът ще бъде в район „Генералски блокове“, на паркинга до трафопоста. 

От 15.00 до 18.00 часа ще се събират отпадъци при кръстовището на ул. „Стефан Караджа“ с ул. „Любен Каравелов“, в района на магазини „Лидер“ и „Чатърлъка“., съобщи още Нина Асенова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама