Хванаха мъж и момиче, извършили множество кражби в „Меден рудник“

09:00, 14 юни 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаи от Четвърто Районно управление – Бургас са задържали мъж и момиче, извършили серия кражби в „Меден рудник“. Това са 31-годишният Н. Д. и 19-годишната Х. И., и двамата от Бургас.

Бургаските Бони и Клайд извършили множество обири през последните няколко дни. На 10 юни откраднали компютър, монети с различен номинал на стойност около 30 лева, пет килограма кафе на зърна и маркови очила (всичко на обща стойност около 8 000 лева) от тото пункт, разположен на бул. „Захари Стоянов“ в ж.к. „Меден рудник“.

За времето от 19.30 ч. на 10 юни до 03.45 ч. на 12-и нахлули във фризьорски салон, разположен на ул. „Тополица“. От там задигнали около десет професионални преси и маши, гримове, маски, бои и шампоани.

Същата вечер взломили алуминиева входна врата и проникнали в хладилна камера. От цех за колбаси на ул. „Кап. Петко войвода“ откраднали 20 кила луканка, 8 кг суджук и 15 кг пастърма (всичко на обща стойност около 600 лв.).

На следващата вечер отново нахлули в хладилна камера на цеха за колбаси и задигнали още 15 кг луканка, 30 кг суджук и 30 кг кайма (всичко на обща стойност около 1000 лв.).

Последната им кражба е от вчера, 13 юни. От жилищна кооперация на ул. „Черни връх“ момичето откраднало детска количка на стойност 659 лв.

Двамата злосторници са задържани за срок от 24 часа. При проведените процесуално-следствени действия в дома на 19-годишната бургазлийка са намерени и иззети част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата крадци продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама