В ромския квартал на Стара Загора не знаят за предстоящия референдум

09:19, 14 юни 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В ромския квартал на Стара Загора не знаят за предстоящия референдум в града. На 18 юни гражданите ще трябва да кажат своето мнение относно бъдещето на частните имоти, разположени в района на Бедечка, предаде БГНЕС.

Жителите на Община Стара Загора ще гласуват с „ДА” или „НЕ” в отговор на следния въпрос на референдума: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка”, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. „Хан Тервел“, от запад - ул. „Иван Вазов“, от север алеята към предприятие Труд и от юг - ул. „Христина Морфова”? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.”

Докато във Фейсбук, местните радиа, телевизии и преса този вид избор на старозагорци е широко коментиран със "за" и "против", в ромския квартал "Лозенец" нещата не са съвсем ясни. Но до изборния ден остават само 3 дни. Дали неводенето на кампания в квартала ще окаже ефект на допитването, предстой да се разбере в края на изборния ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама