Силен туристически сезон очаква Северното Черноморие

10:37, 14 юни 17 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година очакваме силен туристически сезон по Северното Черноморие, заяви пред Topnovini.bg Дарина Аргирова – председател на туристическо сдружение „Каварна” и управител на сдружение „Черноморска Ривиера Добруджа”.

Тя посочи, че Кранево, Балчик, Албена вече са пълни. Резервациите са от Русия, Германия, Норвегия. Водещи в региона остават руският пазар, следван от немския, посочи Аргирова.

По думите й, има завръщане на руснаците, както и на украинците. Значение за това има и падането на визите от около месец. „Затова очаквам, че ще има повече присъствие на украински туристи. Очакваме ръст на 10-12 процента за Северното Черноморие. Основно от руския пазар”, посочи Аргирова.

„Румънският турист първите години обикаляше основно Северното Черноморие. Сега той вече е по-богат, по-търсещ, по-знаещ, по-можещ. Спуска  се към Южното Черноморие, към Гърция, Турция. Въпреки това, смятам, че все още имаме голям потенциал на румънския пазар. По-бедните пътуват към по-близки дестинации и идват при нас”, добави тя.

По Северното Черноморие това лято се очакват и много българи. „Те вече разбират, че ние имаме много добри дадености. Особено Северното Черноморие, което е много непознато за българите, особено за софиянци. Вярно е, че за тях Гърция е близо, но идвайки на Яйлата, Крапец, Калиакра, Дуранкулак, виждат нещо съвсем различно и ново, все още запазена природа. Дано успеем да го опазим”, коментира управител на сдружение „Черноморска Ривиера Добруджа”.

„В Каварна плажът вече е оправен, прекрасен и мисля, че много туристи ще го посещават тази година”, каза Дарина Аргирова. По думите й обаче големи проблеми ще има с плаж Болата, към който  Министерството на околната среда и водите забрани достъпа с автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама