Едно от големите имена в съвременната ни поезия с нова стихосбирка

11:06, 14 юни 17 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поетът и писател Петър Чухов, станал известен с книгите си „Камуфлаж“ „Снежни човеци“, „По-скоро никога“, „Малки дни“, „Безопасни игли“, „Сбогуване с нарцисизма“ и други ще представи пред софийска публика новата си стихосбирка „Адdicted”. Събитието ще се състои тази вечер в 19:00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека, това съобщават от пресцентъра на Столична община.

За книгата ще говорят доц. дфн Пламен Дойнов, нейният редактор Марин Бодаков, както и художникът, оформил изданието - Кирил Златков. Ще има и авторско четене, съчетано с музикална картина, подготвена от Иван С. Вълев (LaText). 
Новата стихосбирка на Петър Чухов „АДdicted” продължава посоката от предишната му – „Сбогуване с нарцисизма” – и събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на неслучилост се, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози.

Изглежда така сякаш поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с със загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва. Резултатът е болезнена книга, която не спестява нищо, както на автора, така и на читателите, след нея обаче остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама