Очевидци: Хора скачаха от пламналата сграда в Лондон, тя е вече напълно изгоряла

12:01, 14 юни 17 / Свят 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хора са скачали от прозорците на многоетажната жилищна сграда в Лондон, в която тази нощ избухна пожар и тя е вече напълно изпепелена, каза в интервю по телевизия „Скай нюз” свидетелка на пожара.

„Видях хора, които скачаха и се опитваха да се спасят, това беше от по-ниските етажи”, каза живеещата срещу горящата сграда лондончанка.

Свидетели на станалото разказват също, че обитатели на 27-етажната сграда, които не можели да излязат от апартаментите по високите етажи, са размахвали от прозорците бели кърпи и мобилни телефони със светещи екрани, за да привлекат вниманието.

„Видях майка, която крещеше през прозореца, че тя и детето й не могат да излязат и молеше за помощ. Това беше апартамент на много висок етаж”, каза интервюираната жена.

Живеещ на втория етаж на сградата мъж, който се е измъкнал невредим, каза, че е видял семейство с деца, които молели за помощ от 15-ти етаж. Пожарникарите им казали да затъкнат пролуката под входната врата, за да не влиза дим. „Единственото, което чувах, бяха виковете на хората”, свидетелства мъжът.

„Живея на 16-ти етаж, когато погледнах надолу, видях, че етажът под мен е обхванат от пламъци”, каза друг мъж, който успял да се спаси по противопожарната стълба.

По-рано противопожарната служба съобщи, че в пожара има загинали хора. По последна информация 50 души са настанени в болница.

Пожарът, обхванал Гренфел тауър в Западен Лондон, беше обявен за тежко произшествие. Пожарникарите са пристигнали на място 6 минути след подаването на сигнала в 1.16 ч. след полунощ местно време.

Горните етажи на сградата продължават да горят. По информация на телевизионния канал, има риск сградата, строена през 1974, да рухне.

Обитателите на съседните сгради са евакуирани, а всички автомобилни пътища около мястото на инцидента са затворени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама