Македонският външен министър се срещна с гръцкия си колега в Атина

12:07, 14 юни 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонският министър на външните работи Никола Димитров се срещна в Атина със своя гръцки колега Никос Кодзияс, предаде БГНЕС.

След двустранната среща, която продължава и в момента, дипломатите ще заседават отново, но в разширен състав, след което двата ще проведат пресконференция.

По-късно днес Димитров ще има среща и с гръцкия президент Прокопис Павлопулос и с отговорника за външната политика на опозиционната „Нова демокрация“ Йоргос Кумуцакос.

Вчера Кодзияс имаше среща с министъра на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович, след което на пресконференция заяви, че очаква днешната среща с Димитров да премине в добър и конструктивен дух.

„Смятам, че преди всичко това е опознавателна среща. Второ, това е среща, на която да обменим мисли за развитието на отношенията между двете държави през последно време и как да можем да се движим напред. Имаме някои нови идеи и предложения, които ще утвърдим във връзка с мерките за изграждане на доверие между двете държави“, каза тогава Кодзияс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама