Нинова: Ще внесем нашите промени в ИК след гласуването на сегашните

13:15, 14 юни 17 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато приключи гласуването по внесените до момента промени в Изборния кодекс, БСП ще внесе и своите предложения за промени. Ще предложим смесен модел – пропорционален и мажоритарен вот, предаде БГНЕС.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в коментар за приетите вчера на правна комисия промени в Изборния кодекс, предаде репортер на БГНЕС.

„Няма да имаме промяна. Имаме решение на Националния съвет да подготвим такова решение за смесена система. Готови сме. Много добри професионалисти и извън БСП работиха по проекта“, каза Нинова.

„В момента не всичко, което се прави, видимо е това, което се желае. Не искаме да сме част от това. Една група внесе законопроект, който не иска да бъде приет. Друга група уж го подкрепя, а сменя позицията си 5 минути след това. Не е чисто това. Не е вярно, че отговаря на очакванията на хората. Това е политически пазарлък. Добре, нека си го извървят, нека мине гласуването, и след това абсолютно последователно точно и конкретно каквото сме говорили от няколко месеца, го внасяме като законопроект на чисто“.

Нинова заяви, че смята, че "не съвсем" са искрени желанията на ДПС и ГЕРБ. На въпрос, защо смята, че ГЕРБ не искат мажоритарен вот, Нинова беше категорична, "защото го знам от тях". Според нея няма политическа партия, която искрено да иска мажоритарния вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама