Евакуираха 33 души от остров Света Анастасия

13:18, 14 юни 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учебно занятие по евакуация на туристи се проведе на остров Света Анастасия. В него взеха участие доброволци от БЧК, огнеборци, полицаи, общински служители.

Беше пресъздадена реална ситуация на инцидент с избухване на пожар.

Сигналът за евакуация беше подаден от управителя на острова Павлин Димитров на спешния тел. 112. Веднага беше изпратен кораб от военната база в Атия, който да вземе намиращите се на Света Анастасия 33-ма души.

 

Докато плавателният съд акостира на острова, от БЧК демонстрираха как се оказва първа помощ на пострадали хора. В ролята на ранени влязоха статисти, които имаха изгаряния и бяха облени с кръв, естествено, не истински.

Екип от бургаската противопожарна служба изгаси запалването, макар че се оказа, че няма достатъчно налягане на водата в шланговете. От там окачествиха това като пропуск и казаха, че ще издадат предписание на Общината, която да вземе мерки за оправяне на проблема. Защото при реална ситуация на пожар това може да се окаже фатално.

 

Корабът пристигна за десетина минути и учебната евакуация беше извършена бързо. Това накара организаторите да я окачествят като успешна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама