Филип Попов: Не е искрено желанието на ГЕРБ за мажоритарен вот

13:25, 14 юни 17 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не е искрено желанието на ГЕРБ за мажоритарен вот. Това заяви депутатът Филип Попов от БСП по повод промените в Изборния кодекс, предаде БГНЕС.

Според него липсaта на мотиви и оценката на въздействие на самия законопроект, който е от няколко изречения, говорят единствено за популизъм, за демагогия. Това не е държавническо мислене и отговорно поведение на една партия, която към този момент управлява държавата.

В предишното НС в правна комисия се проведе наистина експертен и широк дебат. Той продължава и в днешно време и нито един експерт към този момент не се е изразил в подкрепа този законопроект, каза Попов.

Спомням си, Цветан Цветанов в своята декларация каза, страхувайки се евентуално, че няма да спечелят тези избори, че следващият парламент (44-ият – бе.ред.) сигурно ще бъде компрометиран, тъй като е избран по тази система – настоящата. Сега те са избрани по тази система – чувстват ли се компрометирани, попита риторично той. Позицията на ГЕРБ, според Попов, е заради парламентарните избори. Сега отново внасят тези промени без да потърсят консенсус сред останалите политически партии. Видно е, че утре като разгледаме законопроекта, предвид изложените до този момент позиции на всички парламентарно представени партии, няма да се стигне до второ четене, каза още Попов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама