МИР стратира "Игра без агресия" в столичните училища

14:29, 14 юни 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мрежата за инициативи и решения (МИР) започва работа по пилотен проект "Игра без агресия". Инициативата ще е насочена към столичните училища. Идеята й е да се покаже на децата, че агресията е безсмислена, а когато има такава ситуация тя може да бъде решена с разговори. МИР иска да предпази децата от последствията от агресията в отношенията им с връстниците, с учителите и в семейството. 

"Ще покажем, че когато има посредник - медиатор децата сами могат да решат своя проблем", заяви председателят на Мрежа за инциативи и решения Георги Кардашев.

"Проблеми и агресия има когато хората не си говорят. Трябва да ги научим  да разговарят и да сопделят притесненията си, които затаени се превръщат в агресия", коментира и председателят на УС на Съюза на бащите в България Светослав Стефанов.

Двете организации - МИР и Съюза на бащите в България подписаха първото си споразумение за партньорство в съвместна инциатива. В документът се посочва, че "Игра без агресия" е насочена към ученици, учители и родители. Двете сдружения започват работа по проекта. Пилотното му издание ще бъде в първите дни на новата учебна година. В модулирана игра на децата ще бъде демонстрирано как със средствата на медиацията може да реши проблема между две страни и да се претоврати агресията в отношенията. В екипа на проекта има психолог, педагог и юрист.

Първото споразумение за партньорство на МИР е първата стъпка към даденото при учредяването обещания да се създава мрежа от организации, готови да намират решения на проблемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама