Цяла седмица Пловдив чете

14:56, 14 юни 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Площад "Централен" в Пловдив е любимото място на четящите хора тази седмица, тъй като до неделя тук могат да се купят нови книги на съвсем прилични цени, предаде БГНЕС.

Поредното издание на литературния фестивал "Пловдив чете" събира на едно място читатели и писатели, доставя много храна за жадните за литература, разширява хоризонтите на града. 40 издателства представят новите си заглавия, премиерите и литературните четения се провеждат на няколко места в Стария град и в център Тракарт, а в шатрите са достъпни книги за всякакви вкусове. Официален гост на фестивала тази година е турският автор Хасан Еркек. Сред писателите, които ще представят книгите си, са Георги Господинов, Милен Русков, гръцкият писател Макис Цитас, сръбският поет Радомир Андрич, Михаил Вешим, Здравка Евтимова, Оля Стоянова, Емил Андреев, Петър Чухов.

В рамките на фестивала има две вечери, в които се награждават най- добрите. Орфеев венец за високи постижения в съвременната поезия тази година получи Екатерина Йосифова, а Кирил Златков бе награден със Златна четка за най-добро художествено оформление на книга. По традиция по време на фестивала Министерството на културата ще раздаде и националните литературни награди на името на Христо Г. Данов.Кои са лауреатите, ще стане ясно в петък вечерта. Фестивалът "Пловдив чете" е организиран от ИК "Жанет 45" с партньорското участие на Министерството на културата, община Пловдив и Асоциация "Българска книга".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама