Осъдиха млад мъж за фалшива гимназиална диплома

15:16, 14 юни 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда наложи Варненският районен съд на 27-годишен мъж от гр. Суворово за ползване на фалшива диплома за средно образование. През август 2015 г. той се явил на гише пред служител на сектор “Пътна полиция” при областната дирекция на МВР и подал заявление с искане за издаване на шофьорска книжка. Към него представил копие от свидетелство за завършено средно образование, заверено с подпис, дата на подаване и собственоръчно изписване „Вярно с оригинала“. Като издател на дипломата било посочено варненското СОУ „Димчо Дебелянов“.

Проверка в документацията и регистрите на училището установила, че такива бланки и номера на дипломи за посочената година при издаване на свидетелството за завършено образование изобщо не са били използвани в това училище. Фалшифициран се оказал и подписът в графата „Директор“.

Подсъдимият има вече налагана административна  санкция за друго документно престъпление. В съдебна зала той призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен, съобщиха от пресслужбата на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама