Кралев прави среща с ръководителите на световния шахмат

15:32, 14 юни 17 / Спорт 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По покана на министъра на младежта и спорта Красен Кралев следващата седмица в София пристигат вицепрезидентът на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Георгиус Макропулос, президентът на Европейския шахматен съюз (ЕШС) Зураб Азмайпарашвили и генералният секретар на ЕШС Теодорос Тсорбатцоглу.

Целта на визитата е да се изяснят мащаба и характера на нарушенията от ръководената от Силвио Данаилов Българска федерация по шахмат. Ще бъде дискутирано и решението на Международния арбитражен съд в Лозана, Швейцария, което потвърждава изключването на БФШахмат от ЕШС, съобщиха от БГНЕС.

Ръководителите на световния шахмат ще проведат работна среща с министър Кралев и неговия екип на 19 юни 2017 г. (понеделник). След нея ще бъде организирана среща в широк формат, на която ще присъстват 10 видни шахматни деятели, поканени лично от министъра, сред които Иван Генов, Васил Антонов, Руслан Тошев, гросмайстор Антоанета Стефанова, гросмайстор Кирил Георгиев, д-р Михаил Илиев. Целта на срещата е да се обсъдят възможностите за възстановяване на членството и позицията на българския шахмат в европейското и световното шахматно общество.

След срещите ще бъдат дадени изявления до медиите от министър Красен Кралев, вицепрезидента на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Георгиус Макропулос, президента на Европейския шахматен съюз (ЕШС) Зураб Азмайпарашвили и генералния секретар на ЕШС Теодорос Тсорбатцоглу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама