Четин Казак: Изключихме кмета на Хитрино от ДПС заради слаби изборни резултати

15:35, 14 юни 17 / Политика 25 776 Шрифт:
Автор:

„Неизпълнение на решения на партията, слаби изборни резултати на последните парламентарни избори доведоха до решението на Централното оперативно бюро кметът на Хитрино Нуридин Исмаил да бъде изключен от партията“, това заяви пред Топновини.бг бившият шуменски депутат и член на ръководството на ДПС Четин Казак. Решението е гласувано единодушно, без да има нито един „въздържал се“ или „против“.

Заради слабите изборни резултати бе изключен и председателя на ДПС Хитрино Мустафа Ахмед.

„Изборната загуба не е слачайна. Явно в тази община не е работено искрено, за успеха на партията.“, смята Четин Казак.

Крайното решение е било предшествано от обширен доклад на председателя на партията и зам.председател. Освен това в изложение народният представител Хамид Хамид е представил резултатите от провело се разширено заседание на общинската структура в Хитрино в края на миналата седмица. Било е обявено, че Исмаил подава оставка от всички постове в партията. Но е отказал да поеме отговорност за изключително слабите резултати на ДПС в община Хитрино.

„Не съм получила все още в писмена форма мотивите на ръководството на партията за изключването на Нуридин Исмаил. Решението е взето съгласно Устава, това е безспорно“, заяви пред Топновини.бг областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. За да се стигне до крайното решение явно има извършено протовоуставно действие, категорична бе Руфад.

Аз като областен председател не мога да обсъждам решение на висшестоящ орган, добави тя.

Но подкрепям и уважавам решението на ЦОБ, лаконичен бе лидерът.

Тя е убедена, че един от аргументите на ЦОБ за изключването на Исмаил е незадоволителната работа по възстановяването на селото след трагедията на гарата миналата година.

Стана ясно, че Общественият съвет, който отговаря за възстановяването и излизането от кризата от два месеца не работи. „Председателят от два месеца е подал оставка“, каза Руфад. До момента няма даже временен председател, отбеляза Руфад. А от началото на февруари Общественият съвет, който разпределя средствата от дарения, и дава инструкции за ремонтните дейности, не е провел нито едно заседание. Това го зная от хората, уточни лидерът.

Жители на Хитрино се оплакали на ръководството на партията, че срещат сериозни проблеми по отношение на ремонтирането на домовете им. Най-пострадалите все още живеели при роднини и съседи.

Това са все въпроси, на които отговор трябва да даде кметът на Хитрино, смята областният лидер на ДПС Шумен.

Вече бившият общински председател на ДПС Хитрион Мустафа Ахмед сподели, че се наложило да напуснат разширеното заседание тъй като не им харесал „високият тон, с който им искали отчет за всяко действие“. „Ние не се намираме в трети участък“, заяви Ахмед. Именно затова общински съветници и селски кметове напуснали тъй като са екип заедно с Нуридин Исмаил, който обявил дистанционно от Турция, че подава оставка от партийните постове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама