Утре по обяд отварят Аспаруховия мост

15:46, 14 юни 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението по Аспаруховия мост във Варна ще бъде възстановено в двете посоки утре в 12 ч., съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От ведомството твърдят, че предвидените ремонти на т.нар. съоръжения 2 и 4 са приключили 5 дни предсрочно. Когато на 19 април стартираха дейностите, варненци получиха уверения, че движението ще бъде нормализирано до средата на юни, припомнят паметливи, изстрадали с по повече от час чакане в задръстванията всеки ден от ремонта.

Обещаната по-гъвкава организация на автомобилното движение в сравнение с миналото лято отново не се получи, а чашата на търпението преля късно снощи, когато поради съмнение за взривно устройство мостът беше напълно затворен, дори и за пешеходци, за около 2 часа. Впоследствие се оказа, че бдителен машинист на влак е подал сигнал за подозрителна чанта на релсите. Заради сигнала бе преустановено и преминаването на влакове под моста. Изпратеният специализиран екип е установил, че съмнителният сак е пълен със светодиоди, не е намерил опасни предмети и вещества и малко след полунощ блокадата е била вдигната.

Финалът на ремонтите за това лято съвпада с гостуването във Варна на еврокомисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич и на министрите Лиляна Павлова, Красимир Каракачанов и Красен Кралев. Все още не е ясно кой от тях ще присъства на рязането на поредната лента.

Двете естакади, които се ремонтираха в последните близо 2 месеца, са с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи и парапети. За ремонтите Агенция „Пътна инфраструктура“ даде близо 1,3 млн. лв., а от общинския бюджет на Варна бяха добавени 200 000 лева за ремонт на тротоарите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама