Година и 6 месеца ще лежи мъж, теглил пари от чужди дебитни карти

15:59, 14 юни 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Година и 6 месеца ще лежи 33-годишният Янко Стоянов от  Суворово, който през месец февруари т. г. изтегли пари от две чужди дебитни карти.

Пред съда мъжът изцяло признал фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Стоянов, който е безработен и неграмотен,  ще излежи присъдата си при първоначален строг режим.

В началото на месец февруари т. г. Янко посетил своя братовчедка в село Друмево, обл. Шумен. Тръгвайки, си до оградата в двора,  намерил черен калъф с документи и две дебитни карти, увити в листчета с ПИН кодовете им.

Дни след това Янко отишъл в Шумен и изтеглил от двете дебитни карти сумата от 210 лева. Качил се на автобус и отпътувал за град Суворово, където живеели родителите му. На следващия ден дал двете карти на майка си и я пратил да пазарува с тях. Жената купила продукти за 7 лева и като се върнала, обяснила на сина си, че в картите няма повече средства. Непотребните вече карти Янко изгорил в печката заедно с калъфчето и листчетата със записаните кодове.

Братовчедката на Янко усетила липсата на двете дебитни карти, когато решила да изтегли пенсията за инвалидност на свекъра си. Проверка в банките показала, че от картите са изтеглени наличните средства.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама