Областният управител на Разград инспектира изнесени приемни на държавна институция

16:15, 14 юни 17 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен извърши изненадваща проверка на инициатива на държавна институция, на която съдейства за по-добра организация на събитието, съобщиха от областната администрация. Инспекцията установи разминавания в предварително обявения график и ред за провеждане на изнесените приемни, което Областният управител счита за лоша практика (или не намира за добра практика) и апелира към държавните институции в област Разград да подобрят работата си с гражданите, като са коректни и любезни с тях.

По предложение на Териториален областен офис Разград към Националната служба за съвети в земеделието през месец май Областният управител изпрати писма до кметове на общини и населени места с молба да осигурят помещения за провеждане на изнесени приемни на НССЗ и да съдействат за разгласата на събитията. Общо четири са приемните през месец юни, днес Областният управител Гюнай Хюсмен и главният експерт в Областна администрация Светлин Симеонов посетиха първата от тях – в село Веселец, община Завет. Оказа се, че кметът на населеното място Гюнер Юдаим стриктно е спазил молбата, предоставил е собствения си кабинет за провеждане на двучасовата приемна на служителите от НССЗ, те обаче не бяха там в обявения час – 10,15 ч., обадили се предишния ден, че часът се променя на 10,30 ч. Вече се бяха разотишли и десетината земеделци, които са имали въпроси, свързани с възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските региони.

Двама от тях се върнаха в новия час, когато пристигнаха и двамата служители от НССЗ. Техният ръководител Светлана Димитрова обясни, че са имали ангажименти с консултации по друг проект на службата и затова се наложила промяната на часа.

 

 

Приемната в съседното село Прелез, която трябваше да се проведе почти едновременно с тази във Веселец, била редуцирана до 15 минути - от 11,15 до 11,30 ч.

„Не съм удовлетворен от резултатите от посещението ми на изнесената приемна на НССЗ и силно се надявам, че подобни разминавания в организацията на предварително обявени събития, които са в услуга на гражданите на област Разград, не са системни в тази и останалите държавни институции. Призовавам държавните служители да спазват основните принципи на доброто административно обслужване, държавата трябва да работи с целия си капацитет в полза на гражданите.“,  заяви Хюсмен.

 

 

За установеното при посещението на изнесената приемна в село Веселец ще бъде уведомен Министърът на земеделието, съобщи още Областният управител на Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама