Евтино море за деца и пенсионери осигурява Община

16:38, 14 юни 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Летен отдих на преференциални цени осигурява и тази година Община Търговище за ученици с изявени дарби и граждани на пенсионна възраст.  За тях са предвидени  7 смени от по 5 дни в морската база на местната администрация в Балчик.

Първи ще летуват пенсионерите от града, които се записват в клубовете си. Смяната за тях започва на 22 юни. Към момента все още има свободни места, информираха от пресцентъра на общинската администрация. Останалите две смени, с капацитет до 100 места всяка, ще бъдат през септември. Цените за възрастните хора са по 16,80 лв. на ден. Община Търговище поема част от стойността на почивката и осигурява безплатен транспорт, спасители и медицинско лице.

Децата и учениците с изявени дарби, получили награди на различни форуми, ще имат на разположение 4 смени. Те са от 27 юни до 17 юли. В групите са включени ученици от различни училища, участници в клубове, формации и читалищни състави. Списъците с 264 деца са изготвени от ръководителите на съответните звена. Към всяка група ще има и преподаватели.

Община Търговище задели 25 000 лева в бюджета си за стимулиране на младите таланти в различните области. Всяко дете ще доплати по 5 лв. на ден за ваканцията на море. Останалата издръжка за пълния пансион, който включва четири хранения на ден, нощувки, спасители, медицински персонал и транспорт се поема от Общината. 

След 19 юли общинската база в Балчик може да се ползва от работещите в администрацията и всички граждани, които проявяват интерес. Има възможност за 5 или 10-дневни смени. За децата до 3-годишна възраст почивката е безплатна. До 16 год. е 16,80 лв. на ден, а за всички останали 21 лв. дневно. Повече информация гражданите могат да се получат на тел. 0601 686 62, съобщиха от администрацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама