Изложба на арменски художник от български произход

17:06, 14 юни 17 / Култура 25 811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арменският художник с българско гражданство Аршак Нерсисян ще представи в престижната столична галерия „Средец” над 20 живописни платна в годината, когато навършва 65 години. Експозицията, озаглавена „Аршак”, се организира със съдействие от посолството на Република Армения у нас, а куратор е проф. Аксиния Джурова. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на културата и уточняват, че официалното откриване ще се състои на 19 юни от 18:00 часа в галерия „Средец“.

 

 

Аршак Нерсисян е роден на 1 ноември 1952 г. в Армения. Завършва Ереванската художествена академия, специалност „Живопис” и „Графика”. Специализира в Санкт Петербург, Литва и Латвия. В Армения работи като художествен редактор за списание „Жените на Армения”.

Критиката отбелязва за Аршак Нерсисян, че изследва възможностите на вариантност, основана на различни стилистики, което е присъщо на динамичната му природа. Определят стила му като странно съчетание на южен темперамент и на една изискана и рафинирано северняшка школа, които раждат интересни сюжети, нарисувани с деликатност и майсторство.

 

 

Експозицията ще остане в галерия „Средец” на Министерството на културата до 28 юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама