Общото събрание прие годишния отчет със загубите на В и К Шумен

17:10, 14 юни 17 25 959 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Общото събрание на съдружниците във В и К – Шумен гласува днес финансовия отчет за миналата година и баланса на дружеството.

Финансовите резултати са приети въпреки загубата от 1.2 млн. лв. и предстоящото повишаване на цената на водата. Отчетът е негативен, но това са даденостите, коментира управителят на водното дружество инж. Красимир Марков.

Той обясни, че всички точки от дневния ред са били приети, което означава, че съдружниците са гласували за предложения одитор на дружеството. Гласувано е възнаграждението на одитора Илия Илиев, но парите не бяха коментирани от управителя.

Снимка: Topnovini.bg

Общото събрание e гласувало състава на одитен комитет, който ще се състои от двама експерти - Валентина Радева и Жулиета Желязкова. Одитният комитет стана задължителен по закон и след като той влиза в действие, нужен ли е контрольор, са коментирали съдружниците.

Припомняме, че общините, като съдружници, държат 49 на сто от активите на В и К. Шуменската държи 23 на сто от този дял. Останалата част от активите са на държавата. Интересът на общините, както и на ръководството на дружеството е да няма контрольор, след като ще заработи одитен комитет.

Така ще се икономисат разходи за заплата, но държавата не приема това предложение. По тази причина предвиденото освобождаване на контрольора на „В и К“ ООД Иван Крачунов се трансформира в оставане на длъжностното лице.

Днес в работата на общото събрание участваха само кметове на четири общини - на Велики Преслав, Каспичан, Каолиново и Хитрино. Останалите не дойдоха.

Новата цена на водата и бизнес плана на дружеството не са били коментирани. Управителят каза, че все още няма покана от КЕВР за обсъждане на цената на водата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама