Представят проучвания, изследвания и експерименти в изложба „Багрене от природата – традиции и наука”

17:39, 14 юни 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба „Багрене от природата – традиции и наука” беше открита в Музея на текстилната индустрия в Сливен. Тя представя резултатите от проучвания, изследвания и експерименти по време на дейността на едноименния проект. Експозицията може да се види до края на месец август. 

Директорът на музея Тони Димитрова обяви, че в проекта „Багрене от природата – традиции и наука” са се включили 30 деца от две сливенски училища - ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Д-р Иван Селимински". В продължение на 10 месеца те са проучвали и документирали багрилните растения в региона на Сливен и практическите знания за растителните багрила в миналото. Резултатите от тяхната работа ще бъдат поместени в каталог. За своите усилия младите изследователи получиха грамота, а ръководителите на проекта - сертификат. 
 

Изложбата представя осъществените дейности по проекта, резултатите от тестваните рецепти и самите растения. Участниците поставиха табелки за обозначаване на багрилните растения в двора на музея. 
 

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура”. На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама