Пловдивчани спечелиха Републиканския преглед по пожароприложен спорт

18:41, 14 юни 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Пловдив спечели ХLV Републикански преглед по пожароприложен спорт, който се проведе във Варна. Организатори на състезанието бяха Българската федерация по пожароприложен спорт и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Основни цели и задачи на прегледа са създаване на условия и възможности за повишаване спортната подготовка на служителите от службите за ПБЗН в страната и подобряване на тяхното здраве и професионална подготовка; развитие и реализиране на личните спортни резултати на практикуващите пожароприложен спорт; популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред населението; създаване на условия и възможности за приобщаване на млади хора към организирано практикуване на пожароприложен спорт с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

Прегледът се проведе на спортните съоръжения на стадион „Локомотив” и събра мнозина привърженици на спорта. В състезанието взеха участие 16 представителни отбора. Сред тях бяха първенците в комплексното класиране на зоналните състезания, клубове, изявили собствено желание за участие, както и представителен отбор на факултет ПБЗН при Академията на МВР.

Домакините от Варна този път останаха трети. Купата на шампионите бе връчена от старши комисар Красимир Шотаров – директор на ДОД при ГДПБЗН – МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама