Задържаното за убийство в Холандия момиче живее в центъра на Слънчев бряг

22:11, 14 юни 17 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишната Красимира Мирославова Костова, обявена за международно издирване с европейска заповед за арест, е пребивавала в апартамент, разположен в близост до търговски обект, държан от родителите ѝ, на главната алея до хотел „Кубан” в Слънчев бряг. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. При проведеното разследване е констатирано, че семейството на Костова притежава жилище в курортния комплекс, което обаче отдава под наем и не ползва в лично качество.

Установено е, че родителите на бургазлийката стопанисват няколко търговски обекта в Слънчев бряг, като в близост до единия от тях се намира и обитаваното от тях жилище. Въпреки липсата на настояща адресна регистрация, в резултат на оперативното майсторство и професионализма на служителите от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър, Красимира Костова е установена в търговския обект, разположен до сезонното жилище. Тя е задържана първоначално за срок до 24 часа, а впоследствие приведена в следствения арест в Бургас с прокурорско постановление за задържане за срок до 72 часа.

Припомняме, че 21-годишното момиче е издирвано за убийството на холандския гражданин К.Х. ван Сайк, извършено в жилище в родината му. Трупът му е намерен на 20 март 2017 г. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира са направени снимки пред дома на жертвата от други холандци на 19 март тази година. На същата дата около полунощ свидетели са установили, че три или четири души излизат от жилището на жертвата.

Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по НК на Кралство Холандия.

Красимира Костова е криминално проявена. Това е причина Бургаският окръжен съд да ѝ наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама