Шестима борци представят Сливен на домакинско Държавно първенство за мъже и жени

10:25, 16 юни 17 / Спорт 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СК по борба Сливен ще участва на Държавното първенство с шест състезатели при мъжете, съобщиха за Topnovini.bg от клуба и уточниха, че почти всички от борците са юноши, но за да трупат опит ще премерят сили в по-голямата възрастова група.

От възпитаниците на треньорите Тодор Кънев и Красимир Добрев ще се представят Михаил Георгиев в категория 74 килограма, който единствен е от възрастовата група, както и медалистите при юношите Иван Енчев, Марчело Кючуков и още трима от съотборниците им.

Сливен посреща Държавния личен-отборен шампионат за мъже и жени в края на седмицата.  Схватките ще са в спортна зала "Васил Левски".

В събота, 17 юни,  е първенството  за класическия стил, както и за 4-те категории при жените - 48, 55, 60 и 69 кг. Меренето за тях е тази вечер  от 17 часа, в залата на Спортното училище.

Схватките в свободния стил са в неделя, 18 юни, както и в останалите 4 женски категории - 53, 58, 63 и 75 кг. Меренето е ден по-рано, отново от 17 ч, в СУ „Димитър Рохов”.

Очаква се най-добрите борци от страната  при мъжете и жените  да стартират на шампионата този уикенд.

За шампионата в Сливен  ще пристигне новият президент на Българската федерация по борба Христо Маринов. Не се знае дали визитата му ще бъде още първия ден от надпреварата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама