София показва „Изкуство в контейнер“

18:32, 16 юни 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Изкуство в контейнер“ е нетрадиционен арт проект, целящ да пренесе културните събития от центъра на столицата към покрайнините й. На 18 юни, от 19:00 ч. в парковото пространство на ОКИ Дом на културата „Искър“, до езерото в Дружба 1 ще се проведе откриващото парти, дело на три НПО-та с подкрепата на Столична община. 

В рамките на трите летни месеца – от юни до края на август, в подвижни сцени (контейнери) ще бъдат представени различни по характер и жанр събития, сред които литературни четения, кинопрожекции на открито, театрални пърформанси, концерти, детски творчески ателиета, тийнейджърски работилници, циркови представления и др.

Сред акцентите от програмата са: представяне на съвременна проза от Полша, Чехия, Унгария и Словакия в читалнята на открито; авторски моноспектакъл на Ицко Финци; театралните спектакли за деца „Каквото дядо прави все е хубаво“ и екологичното куклено представление „Прахоляшка“ и др. 

Всяка събота и неделя през лятото в контейнерите ще се представят различни по жанр изкуства, които в голямата си част включват активно публиката, имат образователен или социален характер.

Целта на проекта „Изкуство в контейнер“ е да развие потенциала на Дом на културата „Искър“ като алтернативно място за културни събития, извън центъра на София, както и да привлече нови и необхванати публики за значими културни събития, като направи мост между творческите индустрии на града и периферните зони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама