В драматичен мач волейболистите ни биха Сърбия с 3:2 гейма

01:30, 18 юни 17 / Спорт 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След петгеймов оспорван мач между националните отбори на България и Сърбия родните волейболисти съхраниха шансовете си за участие във финалите на Световната лига, съобщи gong.bg. „Лъвовете” се наложиха над „плавите” с 3:2 гейма (25:18, 20:25, 25:23, 24:26, 15:12) зала "Орфео Супердоум" в аржентинския град Кордоба. Това е предпоследната среща от Първа група на нашите волейболисти.

По регламент за полуфиналите продължават първите пет отбора и домакина Бразилия. Това означава, че „трикольорите” трябва да се класират поне на шесто място, което в момента се заема от Русия с 11 точки, а България е на седмо място с 10 точки. Важното тук обаче е броят на победите (Затова и тимът на САЩ, който иначе има 11 точки, заема девета позиция).

В последния кръг руснаците ще играят с отбора на Иран, а нашите излизат срещу домакина Аржентина. При победа волейболистите ни ще запазят шансовете си за участие на финалите, които ще се проведат в Бразилия.

Най-важен за нас ще бъде крайният резултат от сблъсъка между САЩ и Полша, където трябва да се надяваме на успех за американците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама