Сигнализират за нарушения на местния референдум в Стара Загора

14:06, 18 юни 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигнал за шест нарушения е постъпил в Общинската избирателна комисия по време на местния референдум за съдбата на местността „Бедечка“ в Стара Загора. Това съобщи председателят на комисията Теодора Крумова. В сигнала се изказват твърдения, че бюлетините са без кочан, без номер, без печат, че са твърде големи за плика и няма инструкции как да бъдат сгъвани, което може да доведе до изпадане на бюлетината от плика и при преброяването да бъде обявена за недействителна.

Две секционни комисии, според жалбоподателите, нямат залепен образец на бюлетина. Твърди се също, че членовете на комисията напускат помещенията и ги няма вътре, както и че самите секции не са обозначени по никакъв начин и  не става ясно дали там се провеждат избори или не, информира още Теодора Крумова. Сигналът е подаден от Милка Колдамова, председател на СНЦ „Моята еОбщина“.

Други два сигнала са постъпили вчера в Общинската избирателна комисия с твърдения за предизборна агитация в Деня за размисъл.  Те са проверени и са неоснователни, обясни още Крумова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама