Гърция предлага на Скопие името "Вардарска Македония"

14:20, 18 юни 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцкото правителство смята да предложи на властите в Скопие наименованието „Вардарска Македония“ като предложение за решаване на спора с името. Това съобщава гръцкият седмичник „Риал нюз“, предаде БГНЕС.

Според изданието властите в Атина смятат, че определението „Вардарска Македония“ ще премахне всякакви претенции от страна на Македония. Друго алтернативно предложение може да бъде „Република Скопие“, което обаче македонската страна е отхвърляла при преговорите в миналото.

„Риал нюз“ твърди, че тези предложения са известни на македонското правителство и на международния посредник Матю Нимиц.

Тези предложения идват преди визитата на гръцкия външен министър Никос Кодзиас в Скопие, която е планирана за август. Основна тема на разговорите му ще бъде изграждането на мерки за доверие.

„Риал нюз“ твърди, че преговорите по същество ще се водят след изборите в Германия, защото, според изданието, Берлин играе ключова роля в региона. През септември във Федералната република ще се проведат избори за Бундестаг, които се очаква Ангела Меркел да спечели за четвърти път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама