Чавушоглу към Иванов: Турция подкрепя Македония за НАТО

15:58, 18 юни 17 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Република Македония Георге Иванов и турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу обсъдиха по-нататъшното задълбочаване на двустранните отношения между Скопие и Анкара, предаде БГНЕС.

Двамата са изразили удовлетворение от традиционното приятелство и партньорство, както и от добрата комуникация между двете страни във всички области от взаимен интерес.

В Скопие високо оценяват подкрепата, която Турция оказва на страната, като употребява конституционното й име Република Македония, както и по пътя й към НАТО, изтъкна Иванов.

„След решаването на политическата криза е време да се даде нов тласък на членството на Република Македония в НАТО. Както и досега, очакваме вашата открита подкрепа за това“, добави държавният глава.

От своя страна министър Чавушоглу е информирал за подкрепата, която Турция оказва на Македония за нейната европейска и евроатлантическа интеграция.

Иванов и Чавушоглу също така са обменили мнения за ситуацията в региона, както и за по-тясното сътрудничество между службите за сигурност на двете държави. В този контекст Иванов изтъкна, че е необходима размяна на информация между полицейските и разузнавателни служби, провеждането на съвместни операции, както и изработването на ефективни средства и методи за превенция и борба срещу екстремизма и тероризма.

Програмата на Чавушоглу включва също така срещи с македонския премиер Зоран Заев и външния министър Никола Димитров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама