Фандъкова: Вече внесохме проекта за бул. „Александър Дондуков“ с велоалея

16:08, 18 юни 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Вече внесохме проекта за бул. „Александър Дондуков“ с велоалея. Да се надяваме, че Министерството на културата ще ни подкрепи и ще я одобри.  Тази година предстои да маркираме велоалея и по ул. „Георги Раковски“.Това каза пред журналисти по време на откриването на инициативата „Живей активно!" кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Ще продължим да инвестираме във фитнеси на открито. Тази година предвиждаме да изградим 12 нови площадки в цяла София“, обеща столичният кмет. 

„София беше избрана за европейска столица на спорта за следващата 2018 година благодарение на големи спортни събития като „Живей активно!“, коментира още Фандъкова. По думите й, вече 12 години София е домакин на инициативата и все повече и повече хора се включват, което говори за това, че софиянци обичат активния и здравословния начин на живот. Кметът се обърна към присъстващите на откриването на инициативата с думите: „Моля, следващата година всеки един от вас да доведе поне по още един, за да бъдем много и да бъдем заедно. И през целия ден да се радваме на десетките активности, които се организират и дават възможност на децата и на семействата да спортуват“. „Безкрайни благодарности на прекрасните спортисти, които много помагат с примера си, да увличат младите хора да спортуват“, завърши Йорданка Фандъкова 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама