Съдят жена, теглила бърз кредит с чужди данни

13:44, 19 юни 17 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу 30-годишната Валентина Л. от  Аксаково. Тя ще отговаря за използване на неистински документ – искане за отпускане на бърз кредит, на което бил придаден вид, че е подаден от друга жена, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимата и свидетелката по делото Г. Д., от чието име бил поискан кредитът, се запознали през юли миналата година. Валентина Л. познавала собственичка на козметично студио и решила да съдейства на новата си позната да бъде назначена там формално на трудов договор, тъй като била бременна. Подсъдимата поискала копие от личната й карта.

На 10 септември 2016 г. тя подала заявление на отпускане на кредит от фирма за бързи кредити онлайн, като в заявлението посочила името на Г.Д. При разговор по телефона със служител от фирмата подсъдимата се затруднила да отговори на зададените й въпроси и получила отказ за кредит онлайн.

Същия ден Валентина Л. отишла в офис на дружеството. Попълнила заявлението от името на познатата си. Подписала договор за заем от 350 лева и парите били отпуснати чрез системата „еPay“, като подсъдимата подписала разписка от името на Г.Д. Получените средства похарчила за свои лични нужди.

През октомври 2016 г. нищо неподозиращата Г.Д. получила писмо от фирмата за бързи кредити за необслужван заем, чиято главница нараснала и с лихви за просрочието. Тогава подала жалба, започнала проверка и след събраните достатъчно данни за престъпление от общ характер било образувано наказателно производство срещу Валентина Л.

Полученият кредит не е възстановен и до момента. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама