Бизнесмени даряват детски съоръжения за игра на община Разград

07:00, 22 юни 17 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград ще получи две дарения от частни предприемачи, които имат заведения за обществено хранене в града. Докладните записки с предложенията предстои да бъдат обсъдени и гласувани на предстоящото  заседание на Общинския съвет.

Първото дарение е от собственика на механа „Лятно кино“ Йордан Тачев, който  предоставя безвъзмездно на общината комбинирани детски съоръжения за игра на стойност 28 000 лева. Те са произведени и монтирани в близост до механата в парка от русенската фирма „АС – Строй“. Всички съоръжения и детайли имат издадени продуктови сертификати въз основа на протоколи за изпитания за безопасност и качество. Те отговарят и на изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

В община Разград е постъпило предложение и от управителя на „СТОП“ ООД – град Алфатар Юлиян Топалов, който е наемател на пицария „Стоп Моцарела“ за дарение на комбинирано детско съоръжение за игра. Съоръжение е на стойност 10 000 лева и предстои да се монтира в близост до заведението. Доставката и монтажът ще бъдат за сметка на дарителя. Към документа са приложени техническа спецификация, декларация за съответствие и сертификат от производителя на комбинираното детско съоръжение „Импресия 99“ ООД – Провадия, се посочва в докладната записка на кмета д-р Валентин Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама