Дават на съд младеж, договорил мобилна услуга с чужда карта

15:30, 22 юни 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 20-годишния Илиян Б., който ползвал чужда лична карта, за да сключи договор за услуги с мобилен оператор. През май миналата година младежът намерил изгубен портфейл с лична, дебитна и студентска карта и свидетелство за управление на МПС на свидетеля по делото А.Г. След като установил липсата на личните си документи, свидетелят подал сигнал в полицията и му били издадени нови, а старите били обявени за невалидни.

На 28 юли Илиян Б. решил да си послужи личната карта на А.Г и да сключи на негово име договор за мобилни услуги с „Теленор“, тъй като имал неплатени сметки към мобилния оператор и не можел да ползва услугите им. На 21 септември 2016 г. „Теленор“ спрял предоставянето на услугата на А.Г. В офис на оператора той разбрал, че има неплатени задължения по втори договор с тях. Така след сигнал на потърпевшия проверка установила извършителя на престъплението, който доброволно предал документите без личната карта, която обяснил, че изхвърлил.

Подсъдимият Илиян Б. е осъждан като непълнолетен за държане на наркотични вещества. Наложено му било наказание 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Престъплението, което е предмет на това наказателно производство, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама