Спецполицаи атакуваха жилище в „Славейков“ при заложническа драма

17:37, 22 юни 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 20 часа са продължили полицейските действия по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, задържани от 18.45 ч. вчера в семейния им апартамент в бл. 51, ет. 4 в к-с „Славейков” от 36-годишния Мартин Ж. от Бургас. Мъжът е баща на детето и син на възрастната жена. Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, като с тях допълнителни действия ще провеждат служителите от Института по психология към МВР.

Сигнал до полицията за възникналия семеен скандал е подаден около 18.45 ч. снощи в дежурната част на Областната дирекция на МВР – Бургас. Полицейски служители от Второ Районно управление – Бургас успели да изведат от жилището 31-годишната П. С. от Бургас, живееща на семейни начала с 36-годишния Мартин Ж. Служителите били заплашени от мъжа, че ще намушка тригодишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището. Той демонстрирал намерението си с кухненски нож, опрян до вратлето на момченцето. След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология към МВР, „Криминална полиция”, Специализираните полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, лично ръководен от директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Извършвано е външно наблюдение, както и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая. С Мартин Ж. е осъществен личен контакт от психолозите към бургаската дирекция, като са проведени множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Ситуацията е усложнена от декларациите на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14.30 ч. днес, след преценка и анализ на създалата се ситуация, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас щурмувал през терасата апартамента на Мартин, като извел невредими тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама