Вижте кой е най-скъпият тийнейджър във футбола!

20:00, 05 сеп 17 / Спорт 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на трансферния прозорец Килиан Мбапе най-сетне финализира трансфера си в Пари Сен Жермен, за който се спекулираше цяло лято. 18-годишният нападател вече е най-скъпият тийнейджър в историята на футбола. Още в идния уикенд, когато френското първенство се подновява, той може да застане до Неймар и Единсон Кавани. Тримата ще сформират атакуващо трио на стойност над 350 милиона евро!
Сделката между шампиона и подгласника от миналия сезон в Лига 1 направи Мбапе и най-скъпия европейски футболист, а ПСЖ надхвърлиха 400 милиона за нови играчи през лятото.

Те обаче далеч не са единственият клуб, който искаше да привлече младата сензация. Реал Мадрид също бе заинтересован, както и големите клубове от Премиър лийг - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал и Челси.
Всъщност "сините" от Лондон са изпробвали Мбапе, още когато е бил едва на 11. Тогава той дори играе за детския тим на клуба в двубой срещу Чарлтън, и до днес пази с гордост синята фланелка с номер 10 и името си на гърба ѝ.
Мбапе не се счита за необикновен, но ПСЖ определено смятат точно така. Около 100 дни преди неговия 19-ти рожден ден, Мбапе вече е вторият най-скъп футболист в историята на футбола. Или иначе казано - парижани платиха по близо 6,5 млн. евро за всеки от неговите 27 гола в професионалния футбол до момента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама