50 хиляди цветя красят площад „Съединение“ в Пловдив за днешния празник

09:05, 06 сеп 17 / Любопитно 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 50 000 различни видове цветя красят площад „Съединение“ за празника 6 септември, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Стръкчетата цветя, отгледани от бригадата в оранжериите, са засадени още в началото на юни. За поредна година сред цветната фигура в западната част на площада доминират жълтия и оранжев тагетис, а за фон са използвани ирезине, хвойна и котонеастър. В източната страна е засадена розова и бяла винка.

Грижите за добрия изглед на площад „Съединение“ не са кампанийни – само за празничния ден, а постоянни. Това е едно от знаковите места на Пловдив. Затова есен, зиме, пролет и лято се грижим за сезонната растителност. Стремим се тук винаги да е красиво“, коментира Стоян Алексиев.

По традиция в навечерието на 6 септември – Денят на Съединението и Празник на Пловдив, екип на предприятието освежи пейките на площада и алеите около него. Грижливо са измити и паметника на Съединението и целия площад.

 

Директорът на „Градини и паркове“ изрази надеждата си, че пловдивчани и гостите на града, които ще посетят многобройните събития в Пловдив по празниците, ще харесат цялата паркова и градинска среда, която тази година бе разкрасена с около 4 000 000 цветя собствено производство.

Директорът на общинското предприятие Иван Стоянов потвърди, че тазгодишният празник ще ухае на люляк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама