Топ 5 билки за подобряване на настроението

16:08, 06 сеп 17 25 2360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Независимо дали често сменяте настроенията си, чувствате се нервни или ви е трудно да се концентрирате, това са симптоми, с които понякога е доста трудно да се справим. Когато не са свързани със сериозно заболяване тези промени в настроенията бихте могли успешно да контролирате с тези пет билки.

Преди да ги използвате, обаче имайте предвид, че промените в настроението и чувството за напрегнатост могат да се влияят също и от някои храни, напитки и съставки, като например кофеин, алкохол, изкуствени подсладители, силно преработени храни. Опитайте се да ги изключите от менюто си, консултирайте се със специалист и се обърнете към тези пет натурални варианта за повече хармония и спокойствие.

Жълт кантарион

От стотици години той е известен като един от най-мощните антидепресанти на природата. Подобрява настроението, вдъхва чувство за спокойствие и благополучие. Винаги обаче консултирайте употребата му със специалист, защото са известни взаимодействията му с много фармацевтични продукти за депресия и тревожност.

Пасифлора

Тази билка може да бъде много полезна при борбата с безсънието, безпокойствието и чувството за напрегнатост. Отлична новина за тези от вас, които имат подобен проблем.

Жен-шен

Използван от хилядолетия в традиционната китайска медицина, жен-шенът е билка, известна със своите стимулиращи свойства. Тя повишава естествено енергията и общата жизненост, известно е също, че повишава фокуса и подобрява настроението.

Rhodiola rosea ( Златен корен )

Билка, известна като мощен адаптоген, което означава, че нормализира функциите на тялото, включително и тези на мозъка. По този начин намалява стреса, повишава апетита и ще ви помогне ако се чувствате раздразнителни.

Кава кава

Това растение е било използвано в продължение на векове в островите от южната част на Тихия като церемониална напитка. Тя успокоява централната нервна система, която осигурява чувство за цялостна релаксация и освобождаване на тялото. Също така намалява стреса и тревожността, което със сигурност ще ви помогне да се чувствате по-спокойни.

Изследвания, проведени в САЩ показват, че има връзка между нездравословната диета на повечето американци и психическото им състояние. С яденето на органични храни и прочистване на тялото редовно, промените в настроението на практика е възможно да се елиминират естествено.

 

Източник:

http://www.globalhealingcenter.com

 

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама