300 000 се отправят на път. Пътна полиция: Ползвайте и малките гранични пунктове

07:50, 05 апр 18 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния работен ден преди Великден се очаква около 300 000 българи да тръгнат на път тази вечер. Стотици патрули на Пътна полиция ще бъдат разположени по пътищата на страната. 

Очаква се натоварен трафик по магистралите, изходите към Гърция и Сърбия, както и трасето от Русе към Хасково Само от столицата се очаква да излязат около 200 хиляди автомобила. Навсякъде са разположени патрули, работят и всички налични стационарни и мобилни камери за скорост. Гранична полиция пък ще ангажира всички възможни свои ресурси по основните пунктове, най-вече "Кулата" и "Калотина".

В последния работен ден преди четирите почивни спират тировете. От 16 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. 

Днес ще бъде създадено реверсивно движение на Владая в посока изход София и на 9 април е създадено реверсивно движение за прибиращите се граждани. Ще бъде спряно тежкотоварното движение, същото ще се случи и на 9 април от 14 до 20 часа.

Органите ще имат активно присъствие по контрол и регулиране на движението в празничните дни, съобщиха от МВР. Максимален брой служители ще бъдат активирани за тази дейност. По време на почивните дни ще се работи със специализирани полицейски операции по направление - установяване на водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и техните аналози, както и за неправоспособни водачи. Също така е създадена организация всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта да работят през цялото време на празниците за установяване на нарушители по Закона за движение по пътищата.

Най-тежките направления са:

Пътят Благоевград - Кулата;
пътят от София към Калотина;
автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Марица" и "Струма";
републиканския път от Русе за Хасково

От "Гранична полиция" препоръчват пътуващите по време на Великден да ползват не само основните, но и по-малките гранични пунктове. Комисар Румяна Борисова - началник отдел "Гранични проверки" в ГД "Гранична полиция", заяви, че е осигурен необходимият ресурс от служители и технически средства, отговарящи на европейските стандарти.

От "Гранична полиция" напомнят още непълнолетните български граждани, които ще пътуват без своите родители или само с един родител, да бъдат снабдени с необходимите декларации и съгласие от страна на непридружаващия родител.

Създали сме организация при църковните обекти да има присъствие на полиция, които да оказват съдействие, регулиране и подпомагане, за да не се допускат задръствания или пътни инциденти. Ще има обособени паркинги.

От МВР предупреждават гражданите, че тези, които паркират своите МПС-та на пътищата и затрудняват движението, ще бъдат санкционирани.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама