500 яйца боядисва на Велики четвъртък омбудсманът заедно с деца

09:30, 05 апр 18 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“ ще боядисват традиционните великденски яйца на Велики четвъртък. Над 500 писани яйца ще бъдат раздадени от малчуганите на жителите на квартала. Така децата се включват в Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“, дарявайки празник и усмивки на баба и дядо.

Боите, с които ще се шарят яйцата, са закупени специално в подкрепа на каузата „Спаси икона“, чрез която децата от неделното училище събират пари за свои онкоболни връстници.

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете резултатите от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. Инициативата традиционно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв. Тази година определеният от правителството минимален праг е до линията на бедност - 321 лв.

Банковата сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, е в УниКредит Булбанк, с титуляр Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Набраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Възрастните хора вече могат да получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. От тази седмица, със съдействието на социалния патронаж по общини, започна и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери ще бъдат публикувани на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама