Томи Хилфигър създаде специална колекция за хора с увреждания

17:00, 05 апр 18 / Любопитно 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За някои хора с увреждания обличането не винаги е лесна задача. Вкарването на копчето в илика, обличането на риза или дори закопчаването на дънките може да се окаже доста трудно с текущата селекция дрехи по магазините.

И въпреки факта, че почти 20% от хората в САЩ страдат от физическо увреждане, повечето модни марки в страната игнорират техните нужди в своите проекти.

67-годишният Томи Хилфигър е един от първите дизайнери, който още през 2016 г. създаде впечатляващата Adaptive Collection - колекция детски облекла, в която бяха включени специфични детайли като магнитни бутони, регулируеми дръжки, велкро-закопчавания и други.

Две години по-късно Хилфигър реши да пусне на пазара и специално модифицирани дрехи за мъже и жени с увреждания, така че да улесни максимално обличането им и да направи модата по-достъпна и за техните нужди.

Рекламни лица на адаптивната колекция, която беше пусната за продажба в сряда, са редици известни и вдъхновяващи личности с увреждания от САЩ като параолимпийската звезда в бягането Джереми Кембъл, параплегичната танцьорка Челси Хил, шеф-готвачът аутист Джеремая Джоузи и мотивационната говорителка и моден блогър Мама Какс.

"Приобщаването и демократизацията на модата винаги са били в основата на ДНК-то на моята марка", заяви Хилфигър в изявление за CNN. "Тези колекции продължават да се базират на тази визия, давайки възможност на възрастните с по-различни физически способности да изразяват себе си чрез модата", заяви още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама