Столичната митница продава на търг близо 8000 кв.м. контрабандни платове

14:10, 05 апр 18 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митница Столична продава на търг с тайно наддаване близо 7825 кв. метра платове от различни видове (еко кожа, плюш, сатен и други). Най-голямо количество сред продаваните платове е еко кожата - 5 303 кв. метра. Началната продажна цена е 18 614 лева. Освен цената на платовете, спечелилият купувач ще трябва да заплати и дължимите мита и ДДС. 

Преди да се пристъпи към продажбата им на платовете са направени изпитвания, според които стоката отговаря на БДС, както и на изискванията на европейския Регламент REACH и Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси. 

Платовете са пристигнали с контейнер от Китай през юни миналата година. При щателната проверка на групажната пратка е установено, че платовете и други битови стоки не са били описани в митническата декларация.

Пълната информация за търга е публикувана на интернет страницата на Агенция „Митници" www.customs.bg в секция Обяви и съобщения » Търгове » Публични продажби. 

Съгласно чл. 239, ал.1 от Закона за митниците Агенция „Митници" се разпорежда чрез продажба с всички отнети и изоставени в полза на държавата стоки по производства, водени от митнически орган. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама