13 000 ваучера за храна тръгнаха към пенсионерите (ВИДЕО)

14:56, 05 апр 18 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първите 13 000 ваучера, събрани от кампанията на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“, вече се раздават на пенсионери в пощенските клонове в страната. Ваучерите са на стойност 40 лева и ще подпомогнат възрастни хора, чиито пенсии с малко надвишават прага на бедността и така са лишени от добавките, отпуснати от правителството.

Пари ще се събират и след Великден, като събраните тогава средства ще бъдат раздадени на пенсионерите за Гергьовден, обяви Мая Манолова.

Заедно с деца от столичния район "Младост", днес тя ще дари на възрастни хора от социални институции и 500 боядисани яйца. 

Над 400 000 лева са събрани в кампанията „Великден за всеки“ досега, отчете обмудсманът. Освен парите, са събрани и тонове хранителни продукти, които също ще се раздават на възрастните хора, уточни Мая Манолова.

"Първите ваучери вече са в пощенските клонове. Обръщам се към всички пенсионери, могат да проверят на сайта на омбудсмана имената на тези, които ще получат ваучери, както и в пощенския клон на съответното населено място, където трябва да има списъци", обясни Манолова и посочи, че ваучери ще бъдат осигурени на около 35 000 пенсионери. 

Пари ще се събират поне още две седмици, допълни Мая Манолова. Право на ваучери от кампанията имат пенсионерите, чиито пенсии надхвърлят с малко сумата от 321 лева. Възрастните хора, настанени в социални институции в столицата, ще получат днес и боядисани яйца от най-малките доброволци на инициативата. 

„Великден на всеки“ можете да подкрепите с смс на номер 12 55 или на банковите сметки, обявени на сайта на омбудсмана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама