Григор Димитров ще участва на всички големи турнири на клей и трева

16:50, 05 апр 18 / Спорт 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров ще участва на всички големи турнири на клей и трева през следващите три месеца. Световният №5 публикува програмата си.

В средата на месеца хасковлията ще участва на "домашния" си "Мастърс" в Монте Карло. След него той ще се премести малко по на запад и ще играе в каталунската столица Барселона. Там надпреварата е от категория ATP 500.

Следват най-важните "Мастърси" на червено - първо в Мадрид, а след това в Рим. В края на май завършва сезона на клей за българина с турнира от Големия шлем Roland Garros.

Програмата на трева включва три състезания. Първо Димитров ще участва в единствения турнир от ATP 250 в Щутгарт от 11 юни, където организаторите много разчитат на него. След това българинът ще замине за Лондон, където първо ще се появи на корта в "Куинс клъб". Там нивото е ATP 500. Димитров вече веднъж спечели тази надпревара и по правило достига поне до полуфинал.

Тревната авантюра традиционно ще приключи в Уимбълдън през юли, където амбициите на Григор са много големи. Най-доброто му постижение там е полуфинал.
Едно силно представяне на Димитров ще му даде комфорт за края на годината, когато точките за защита са повече от 3000.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама